Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

αθεραπευτα και ατιμωρητα γυφτοι


Από τις  εφημεριδες

… Βάσει στοιχείων του ΕΟΠΥΥ, περίπου 200 συμβεβλημένοι γιατροί καταχώρισαν στο ηλεκτρονικό σύστημα επισκέψεις ασφαλισμένων που έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ υπήρξε γιατρός που σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχώρισε δέχθηκε το Σαββατοκύριακο 157 επισκέψεις ασφαλισμένων! Ο δεύτερος πιο εργατικός καταχώρισε 113 επισκέψεις ασφαλισμένων το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός ότι η «μεγάλη κίνηση» στα ιατρεία συμβεβλημένων συμπίπτει με τις πρώτες ημέρες του μήνα αφήνει σοβαρές ενδείξεις πως κάποιοι, λίγοι, γιατροί συνεχίζουν να θέλουν να συμπληρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μηνιαίο πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων ασφαλισμένων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Οσοι δεν προλάβουν, είτε θα πρέπει να περιμένουν τον επόμενο μήνα, όταν ανοίξει ξανά το πλαφόν, είτε να πληρώσουν την επίσκεψη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενταση προκλήθηκε σε τοπικό πανηγύρι στη Ρόδο, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στους πωλητές που είχαν στήσει εκεί τα περίπτερά τους.
Ειδικότερα, η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Μαριτσά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε πανηγύρι για τη γιορτή του Σωτήρα Χριστού.
Ομως το βράδυ της Τετάρτης και ενώ ο κόσμος διασκέδαζε, η παρουσία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ δεν άρεσε σε κάποιους, με  αποτέλεσμα  να αποδοκιμάσουν το κλιμάκιο που βρέθηκε εκεί για να κάνει τη δουλειά του.
Κάποιοι ανέφεραν πως οι ελεγκτές προπηλακίστηκαν και στη συνέχεια «δραπέτευσαν» από εκεί χάρη σε περιπολικό που δέχθηκε κλήση τους….



συνεχεια (αυτό θα περιμενω να το δω)
ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έστειλε αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα.
«Όσες επιχειρήσεις ή περιοχές έκαναν τους τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξασφάλισαν  τον διαρκή φορολογικό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα πρόσθεσε «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα φοβηθούμε ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω και αυτοί που έκαναν τους τσαμπουκάδες προς τον ΣΔΟΕ, που προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χρησιμοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και το δικό μου όνομα ακούστηκε, να είναι σίγουροι ότι εξασφάλισαν διαρκή φορολογικό έλεγχο. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτους τους ελεγκτές μας».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μεμονωμένο περιστατικό ή η κορυφή του παγόβουνου; Σε κάθε περίπτωση, ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία το όργιο φοροδιαφυγής που είχε στηθεί στο πωλητήριο που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

Υστερα από σχετικό έλεγχο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ταμειακή μηχανή δεν ήταν καν δηλωμένη στην τοπική ΔΟΥ (!).

 Την κινητοποίηση των ελεγκτών προκάλεσαν οι καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις.

Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως τουρίστες, έκοψαν εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συναλλαγές και τις πωλήσεις που γίνονταν από τους οκτώ υπαλλήλους του καταστήματος. Οι υπάλληλοι, κάθε φορά που εισέπρατταν χρήματα από μια πώληση σημείωναν απλώς ένα ποσό σε κάποιο κοινό βιβλίο. Οταν οι ελεγκτές αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι δεν κόβουν αποδείξεις διότι έχουν μεγάλο... φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνουν.

Οταν, δε, τους ζητήθηκε να χτυπήσουν απόδειξη στην ταμειακή μηχανή, αρχικά υποστήριξαν ότι η μηχανή είναι χαλασμένη. Οι ελεγκτές όμως διαπίστωσαν ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε κανονικά. Οταν, ωστόσο, επιχείρησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της μέσω του TAXIS ανακάλυψαν ότι η μηχανή δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην εφορία και, επομένως, ήταν παράνομη.


Στις συνεχείς ερωτήσεις των εφοριακών, οι υπάλληλοι του καταστήματος επαναλάμβαναν ότι ακολουθούν αυτή την πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων «με εντολή άνωθεν» χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποια ακριβώς ήταν η εντολή και ποιος το «άνωθεν»...

Κατόπιν αυτών, οι ελεγκτές καταλόγισαν συνολικά 534 παραβάσεις (για μη έκδοση αποδείξεων μόνο μέσα σε μία ημέρα) και συνεχίζουν την έρευνα της υπόθεσης για τον εντοπισμό και ενδεχόμενων άλλων φορολογικών παραβάσεων.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    
   και λεω τωρα,

αρχισαν να αναφερονται συγκεκριμενες περιπτωσεις εντοπισμου φοροδιαφυγης…..αναφερονται μεν τα αδηλωτα ποσά ,δεν βλεπω όμως πουθενα συγκεκριμμενα ποια ηταν η ποινη για τους παραβατες(προστιμο/φυλακιση)…γιατι;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου