Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

λιστα Λαγκαρντ

11/9/14
 Eλεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, που είναι αντιμέτωπος με δύο αδικήματα στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Στον κ. Διώτη καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου με τα ονόματα καταθετών στην HSBC Ελβετίας.
(Εξ αλλου,ακομα και  σημερα δεν ξερουμε σε τι βαθμο εχει αξιοποιηθει η λιστα……ποσο πιο χρησιμο για το κοινο αισθημα θα ηταν αν ,περιοδικα,δινοντουσαν στην δημοσιοτητα τα ποσα που ανακτωνται μεσω της λιστας )
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απιστία σε βάρος του Δημοσίου (κακούργημα) και για υπεξαγωγή εγγράφου (πλημμέλημα).
Ο ίδιος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία καταθετών της HSBC ήταν παράνομο.
(Ο Υπουργος Οικονομικων που το ζητησε-και ενδεχομενως να πληρωσε γι`αυτό-δεν το πηρε για να το αξιοποιησει; Οι άλλες χωρες,Γαλλια,Γερμανια κλπ που αξιοποιησαν την λιστα Λαγκαρντ διακρινονται για τηυν παρανομια τους;)
Ακόμη, φέρεται να αρνείται τις δύο πράξεις που του καταλογίζονται και να υποστηρίζει την άποψη πως η επίμαχη λίστα «δεν ήταν αξιοποιήσιμη», θέση που εξέφρασε από την αρχή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση, όταν είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου σε κατάθεση από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος.
Φέρεται επίσης να εμμένει στη θέση του ότι το εν λόγω υλικό ήταν άχρηστο, ως προϊόν υποκλοπής και «μη αποδεικτικά αξιοποιήσιμο».
(Αυτή η θρασεια σοφιστεια μάς μαρανε!)
Τονίζει δε, πως το εν λόγω υλικό του είχε σταλεί ατύπως από τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και ότι είχε τη βεβαιότητα πως ατύπως «είχε φθάσει στην Ελλάδα».
(Τι παει να πει ατυπως; Σημερα ο Υπουργος Οικονομικων λυνει και δενει σε ολους τους τομεις,το «ατυπως» θα τον σταματησει,αν προκειται να ερθουν λεφτα στο Δημοσιο Ταμειο)
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ενώπιον των δύο ανακριτών, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, επανέλαβε πως με αφορμή τη λίστα είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ πλήρης έλεγχος σε όλα τα εμβάσματα ποσών άνω των 100.000 ευρώ προς ελληνικές και ξένες τράπεζες για την περίοδο 2000 έως 2012.
(Άλλα λογια βρε παιδια……και στο κατω κατω : σεποιον δοθηκε αυτή η εντολη και τι απεδωσε;)
Για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που αντιμετωπίζει -και αφορά την αντιγραφή του επίμαχου αρχείου- ο κ. Διώτης φέρεται να υποστηρίζει ότι αντέγραψε το στικάκι «για λόγους ασφαλείας» και ότι μετά την αποχώρησή του από το ΣΔΟΕ το είχε δώσει στον νέο- τότε- υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο αναφέροντας μάλιστα πως και ο υπουργός είχε την ίδια άποψη με τον ίδιο για τη μη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού.
(φαινεται ότι και ο Βενιζελος δεν εκανε τιποτα απολυτως με την λιστα Λαγκαρντ…την στιγμη που η Γερμανια για κάθε 1 εκατομμ ευρω που εδωσε για να αγορασει λιστες,εβγαλε 10 εκατομμυρια από μη δηλωμενα λεφτα και 100(!) εκατομμυρια από «μεταμεληθεντες» καταθετες που εσπευσαν εγκαιρως να κανουν συμπληρωματικη δηλωση)
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε χθες και αφέθηκε επίσης ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο προκάτοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης ο οποίος κατηγορείται για απιστία.
(Μπραβο!  Και οι δυο ελευθεροι χωρις περιοριστικους ορους…..σαν να μην εγινε τιποτα…και οι λοιποι Ευρωπαιοι όλα αυτά τα βλεπουν!  Και εμεις, ως Κυβερνηση και λαος, ζηταμε επιεικεια ως προς το χρεος )


Και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιανει επισημη επαφη με την Τροικα για το θεμα της φοροδιαφυγης;;;Φοβαται μηπως λερωθει ιδεολογικα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου