Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

απο το Νεοελληνισταν


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μιλ. Βαρβιτσιώτης : Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να μην φορολογούνται οι εφοπλιστές

Οι επικρίσεις του Γ. Γ. προκάλεσαν την παρέμβαση του Μιλ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική ναυτιλία ρίχνοντας τις ευθύνες στους Ευρωπαίους και επεσήμανε πως η ναυτιλία είναι εθνική υπόθεση και όχι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι πιέσεις για φορολόγηση των εφοπλιστών είναι πολύ έντονες και διαρκείς, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση "βρίσκεται σε πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν για το θέμα", η οποία όμως πραγματοποιεί σε βάθος έρευνα για το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Περίπου 5.800 τόνοι καμένων και βρεγμένων μοριοσανίδων και κόντρα πλακέ, που προορίζονταν ως καύσιμα για ξυλόσομπες και τζάκια ήταν το φορτίο πλοίου, το οποίο κατέσχεσε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, το πλοίο με τα απόβλητα ξυλείας - η καύση των οποίων προκαλούν το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και συνιστούν άμεσο κίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία - είχε αφετηρία την Μαλαισία και προορισμό το Μαρόκο.
Ωστόσο, ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στα αμπάρια του, το πλοίο προσάραξε στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου και εκφορτώθηκε. Αρχικά, το φορτίο παρελήφθη από εκπροσώπους εταιρείας διαχείρισης στερεών αποβλήτων προς καταστροφή, ως «στερεό μη επικίνδυνο απόβλητο», στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε και παραχωρήθηκε σε μη αδειοδοτημένο διαχειριστή ως «υλικό», και τελικώς αποτέθηκε σε αγρόκτημα στην Γκορυτσά Ασπροπύργου Αττικής.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, η ΕΥΕΠ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προέβη στην επιχείρηση, η οποία οδήγησε στις συλλήψεις και στην κατάσχεση των αποβλήτων ξυλείας, καθώς επίσης και στην κατάσχεση ποσότητας περίπου 20 τόνων που παρέμεινε στο λιμάνι Λαυρίου, ενώ εκτιμάται ότι δύο τόνοι του επικίνδυνου φορτίου πωλήθηκαν στην αγορά.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Στόχος μας είναι να κάνουμε το Πανελλήνιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών το φθινόπωρο” τόνισε ο δήμαρχος Νεας Σμυρνης κ. Τζουλάκης.

   Την στιγμη που  η Νεα Σμυρνη-τρομαρα της-,δεν εχει καν αξιοπρεπη Δημοτικη Βιβλιοθηκη όπως εχουν σχεδον ολοι οι ομοροι Δημοι(Καλλιθεα,Π Φαληρο,ΑγΔημητριος κλπ)….εχει μονο ένα μουχλιασμενο αποθεμα βιβλιων στην Εστια,χωρις δανειστικο Τμημα

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τσοχατζοπουλιάδα ….  Πακτωλός χρημάτων από μιζες…

….σε σημειώσεις του  έλεγε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργηθούν εταιρείες χρηματαποστολών για να μεταφερθούν τα χρήματα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου