Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

εν Ελλαδι...ολοι λαδι


   Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εν κρυπτώ την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση εξαιρεί την Εκκλησία και τα ιδρύματά της από οικονομικούς ελέγχους. Στο εξής το ΣΔΟΕ και οι υπόλοιποι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούν να παρέμβουν εφόσον έχει προηγηθεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.
   Η Εκκλησία, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, απαλλάσσεται εξάλλου από το καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας

(από αρθρο της Λινας Παπαδακη):
    «Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δέκα φορές μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος από το σκάνδαλο Κοσκωτά, που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, είχαν εμπλοκή μοναχοί κι ενέπλεξαν υπαλλήλους, δικαστή, υπαλλήλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους»… Έτσι χαρακτήρισε στην αγόρευσή του την υπόθεση του Βατοπεδίου ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης, στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής. Ήταν  Δεκέμβριος του 2011. 
    Δύο χρόνια μετά, με τη συσσωρευμένη σοφία από τις υποθέσεις κυρίως  Βατοπεδίου και Τοπλού, η Πολιτεία αποφάσισε να θωρακιστεί. Από τον  κίνδυνο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά  ότι στις ίδιες ή σε άλλες μονές, σε εκκλησίες και εκκλησιαστικά  ιδρύματα εξυφαίνονται νέα σκάνδαλα. Πώς; Με τον απλούστερο των τρόπων. 
<<
Όταν σου λέω πορτοκάλι θα κρύβεσαι>>. 
Του ελέγχου θα προηγείται η ειδοποίηση και αυτής η κοινή υπουργική  απόφαση. Δύο υπουργοί, Οικονομικών και Παιδείας θα εγκρίνουν εκ προοιμίου τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τη οικονομική δραστηριότητα των  θείων ιδρυμάτων. Μόνο εκεί και πουθενά αλλού. Σε όλες τις άλλες  περιπτώσεις διαχειριστικών ελέγχων το ΣΔΟΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή -  ακόμα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του κ. Αρβανιτόπουλου μπορεί να  ελέγξει. Στην Εκκλησία όμως δεν μπορεί αν πριν δεν ηχήσουν οι  καμπάνες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Υπουργος(Για το Καποδιστριακό )
Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο ΠΑ;
 Πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό , αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες.

 Εγω, επιπλεον,ρωταω: γιατι δεν συζητιεται ο «νομος Παυλοπουλου» που σκανδαλωδεστατα επετρεψε να μονιμοποιηθουν στο ΠΑ,με μιάς, εκατονταδες κοσμος ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Και,ακομη,ρωταω

Γιατι δεν εγινε μια εκπομπη για τα τοσο επιδικα Ελληνικα Αμυντικα Συστηματα;

Γιατι δεν γινεται μια εκπομπη για το θεμα των υποβρυχιων,με νουμερα;

Γιατι δεν γινεται μια εκπομπη για το θεμα των Ελληνικων Τραπεζων,με νουμερα;
………….


γιατι,μια ζωη, παραμενουμε στις μαυροασπρες ,γενικολογες, ανευθυνες «πολιτικες» κουβεντες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου