Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

εν Ελλαδι,ολοι λαδι.jpg


Από την απολογια Τσοχατζοπουλου  (
no comment!!!!!!!)
Δεν μπορέσαμε να κάνουμε συζήτηση για το βασικό έγκλημα του κατηγορητηρίου, τη δήθεν παθητική δωροδοκία που μας «στόλισαν». Όταν κάποιος έχει παράξει έργο κι έρχονται κάποιοι τυχάρπαστοι από το πουθενά, άσχετοι και σου λένε ότι «τα έχεις αρπάξει, τα έχεις πάρει», είναι απαράδεκτο μετά από 40 χρόνια στην πολιτική».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

…Το σώμα ελεγκτών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών είναι 136 υπάλληλοι. Φυσικά δεν επαρκούν. Ο κάθε ελεγκτής κόβει 1,5 πρόστιμο την ημέρα, κάτι λιγότερο από 70 ευρώ σε αξία. Ελέγχονται περίπου 4 στα 10.000 δρομολόγια. Εισπράττονται λιγότερα από τα μισά πρόστιμα. Αυτό είναι το μέγεθος της καταπίεσης που κάνουν οι «μπάτσοι των συγκοινωνιών».

Κάπου 40 με 50 εκατ. τον χρόνο χάνονται από τον οργανισμό. Περίπου πέντε στους δεκατρείς επιβάτες δεν πληρώνουν εισιτήριο. Οχι γιατί η κοινωνία, η πολιτεία, η κοινότητα το αποφάσισε. Αλλά γιατί έτσι θέλουν. Και στη σπάνια περίπτωση που διενεργηθεί έλεγχος πολλοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της επιλογής τους. Φταίει ο ελεγκτής, που τους «αποκαλύπτει», τους «προσβάλλει», τους «καταπιέζει».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου